Slovenian


Premisli dvakrat – dolg je resna težava! je projekt Grundtvig učnih partnerstev majhnega obsega –  je projekt evropskega sodelovanja,  v okviru katerega sodeluje osem različnih organizacij, ki delujejo na področju izobraževanja odraslih v najširšem smislu. Države, ki so zastopane, so: Republika Češka, Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske, Nizozemska, Bolgarija, Italija, Litva in Slovenija.

Projekt je bil oblikovan kot odgovor na trenutno gospodarsko klimo, v kateri ima veliko posameznikov in družin dolg.

Številka dogovora:: 2011-1-CZ1-GRU06-07128

Interna referenčna številka: GRP/11/204P

To partnerstvo ponuja odgovor na naraščajoč negativni fenomen dolga in insolventnosti.

Zaradi finančne krize in spremljajoče gospodarske recesije, ki se je začela leta 2009, se je veliko posameznikov in gospodinjstev znašlo v težki finančni situaciji, ki ji niso kos.

Čeprav se kriza počasi približuje koncu, problemi še vedno ostajajo. Ljudje potrebujejo denar za financiranje različnih stroškov, in sicer nastanitve, prevoza in drugih dnevnih izdatkov.

Po drugi strani so nekateri izdatki nastali samo zaradi prepričanja kupca/potrošnika, da to potrebuje, saj so preko oglaševanja dobili občutek, da nekatere stvari nujno potrebujejo.

Verodostojni in zaupanja vredni posamezniki si lahko sredstva sposodijo od finančnih inštitucij, kot so banke. Ko pa so ljudje pod časovnim pritiskom ali ko nimajo vseh pomembnih jamstev za posojilo, začnejo iskati alternativne možnosti za takojšno pridobitev denarja brez dodatnih birokratskih procedur, navadno pri ne-bančnih inštitucijah.

Te organizacije posojajo denar z zelo visokimi obrestnimi merami in sklicevanjem na letno obrestno mero, ki je tako dobro skrita, da jo podpisniki lahko hitro spregledajo. Ko pa za to izvejo, je običajno že prepozno in se znajdejo v pasti, iz katere se niso sposobni sami rešiti.

Ker število dolžnikov raste, je cilj partnerstva pomagati tem ljudem s ponudbo različnih orodij, ki jim lahko pomagajo pri pridobivanju koristnih informacij in nasveti pri težavah, s katerimi se srečujejo. Seznanili se bodo z najbolj pogostimi napakami pri sklepanju pogodb o posojilu/kreditu. Tako ne bodo stopili v past in v dolg do konca svojega življenja.

© 2019 Debtless.eu. Powered by WordPress.