Dutch

Think Twice, Debt is a serious Issue! (NL: Denk goed na – Schuld is een ernstige zaak!) is een Grundtvig Partnership Project – een kleinschalig Europees samenwerkingsproject – gericht op samenwerkingsactiviteiten tussen de acht verschillende organisaties die actief zijn op het gebied van volwasseneneducatie in de breedste zin. Vertegenwoordigde landen zijn: Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Nederland, Bulgarije, Italië, Litouwen en Slovenië.
Het project is een initiatief in reactie op het huidige economische klimaat waarin veel individuen en gezinnen zich in de schulden bevinden.

Agreement number: 2011-1-CZ1-GRU06-07128

Internal reference number: GRP/11/204P

Het doel van dit partnerschap is te spelen op de toenemende negatieve fenomeen van schuld en insolventie.
Door de financiële crisis en na de economische recessie, die begon in 2009, zijn er veel personen en huishoudens in financiële moeilijkheden gekomen waar ze niet op eigen kracht uitkomen.
Hoewel de crisis begint af te zwakken, zijn de problemen nog steeds aanwezig. Mensen hebben geld nodig voor de financiering van ander levensonderhoud voor wonen, vervoer, of gewoon hun dagelijkse uitgaven.
Aan de andere kant worden sommige van die uitgaven simpelweg gebaseerd op het geloof van de klant / consument dat hij of zij die het nodig heeft, omdat de advertentie zei dat ze het nodig hadden!
Geloofwaardige en betrouwbare personen kunnen het geld lenen van financiële instellingen zoals banken, maar als ze onder tijdsdruk of geen onderpand hebben voor het geld, gaan mensen zoeken naar alternatieve mogelijkheden die hen het geld onmiddellijk bieden, zonder extra bureaucratische procedures – de diensten van de geldschieters en andere niet-bancaire instellingen.
Deze organisaties bieden leningen met een zeer hoge rente en een verwijzing naar het jaarlijks kostenpercentage is verborgen in het contract zo goed, dat de ondertekenaars gemakkelijk kunt kijken. Zodra ze erachter komen, het te laat is en ze kunnen terecht in een val zijn ze niet in staat om uit te stappen uit.
Omdat het aantal debiteuren wordt steeds hoger, deze samenwerking heeft tot doel deze mensen te helpen door het aanbieden van tools die hen kan helpen om waardevolle informatie te krijgen en geadviseerd te worden in de onderwerpen waar ze mee bezig zijn. Ze worden vertrouwd gemaakt met de meest voorkomende fouten tijdens het sluiten van leningen contracten.
Op deze manier zullen ze niet in de val en lopen in de schulden voor de rest van hun leven. Zij hebben minder schulden of ideaal debtless (zonder schulden) worden …

 

© 2020 Debtless.eu. Powered by WordPress.